Ekonomiškumo pamokos

 

 

                      Lapkričio 21 diena PUG ir 1-4 klasių mokiniams buvo iššūkių pilna diena, vyko ekonomiškumo pamokos. Mokiniai pirmiausia buvo supažindinti su ekonomiškumo sąvoka, jos supratimu. Mokytoja Daiva pasakojo apie elektros energijos, popieriaus, vandens ir kt. gamtos išteklių ekonomišką vartojimą. Kartu su Robotuku mokėsi švarinti gamtą, rūšiuoti šiukšles.

                      Antrą pamoką visi mokiniai ėjo į miestelio parduotuves. Jų laukė užduotis , reikėjo pietums susirinkti maisto produktus kuo ekonomiškiau ir, kad produktai būtų kuo sveikesni. Grįžę į savo klases skaičiavo, kiek kainuoja produktai pietums, kokiose pakuotėse ekonomiškiau pirkti. Suprato, kad pasirinkti produktus nėra taip lengva, ne viskas kas skanu yra sveika ir pigu.

Paskui vyko kūrybinės dirbtuvės ,,Antras daiktų gyvenimas“. Iš antrinių žaliavų kūrė įvairius darbelius. Suruošė parodėlę, kurioje pasidžiaugė draugo ir savo išradingais darbeliais.

Mokytoja Loreta supažindino su ateities profesijomis. Mokiniai turėjo parašyti arba nupiešti, kuo norėtų būti užaugę. O paskui žiūrėjo, ar pasirinkta profesija yra ateities profesijų sąraše.

Ekonomiškumo pamokos baigėsi linksmosiomis estafetėmis. Čia mokiniai pamatė, kad smagiai galima žaisti įdomius žaidimus, lenktyniauti naudojant ir netradicines priemones.

Šių pamokų metu mokiniai suprato, kad ir be knygų galima mokytis, sužinoti naujų, įdomių dalykų, tik reikia labai norėti.

20181121_124257

20181121_115924

20181121_115902

Mokyt. Danutė Zelepugaitė