Išvyka pagal Kultūros pasą

Mūsų gimnazijos pradinukai, pasinaudodami Kultūros pasu, lapkričio 26 d. apsilankė Plungės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vaikų skyriuje. Mus pasitiko nuoširdi bibliotekininkė Kristina ir kartu kopė į bibliotekos palėpę, kur vyko ,,Protmūšis“. Smagu buvo rungtis komandoms ir demonstruoti  savo žinias apie gyvūnus, vaistinius augalus, medžius, upes, įžymius Lietuvos žmones, Lietuvą ir jos simbolius. Prireikė žinių ir iš skaitytų knygų, matytų animacinių filmukų. Puikia pasirodė kapitonai Airidas, Elija. Komandos buvo apdovanotos saldžiosiomis dovanėlėmis. Po protmūšio apžiūrėjo palėpėje Viljandžio ( Estijos) mokinių tapybos darbų parodą. Estijos moksleiviai perpiešė savo šalies dailininkų darbus pridėdami kokią nors detalę. Mums buvo smagu lyginti originalo nuotrauką su mokinio kūriniu ir rasti tą detalę.

Mokiniai pabuvojo ir kitose bibliotekos patalpose. Apžiūrėjo triptiką ,,Žemaitija“ ir matė spalvotą, gražią knygą parašytą Brailio raštu. Joje net ženklai, iliustracijos parašytos tuo raštu. Bibliotekos pirmame aukšte pabuvojo iš senų knygų pastatytame knygų namelyje, susidomėję išklausė pasakojimo apie  ant lubų ir sienų įkurdinto Artūro Aliuko „Pasaulio modelis vaikams“. Tai Lietuvos kunigaikščių antspaudai, baltų runos, baltiški mėnesių simboliai,  dabartiniai Lietuvos miestų herbai. Vaikus labai sudomino holograma esanti bibliotekoje, kuri pasakoja apie bibliotekos parką, jos gyventojus.

 Pro bibliotekos langus matėme smalsiąsias kaimynes- voveres, kurios smagiai leido laiką šokinėdamas tarp šakų. O mūsų pradinukams ši išvyka buvo įdomi, suteikė daug žinių, gerų emocijų.

20181126_105829

 20181126_095537

20181126_111500

Mokytoja Danutė Zelepugaitė